Effectief werken aan ‘hoe verder?’

Wakker geschud, op het goede spoor gezet, handvatten gekregen: het zijn zomaar wat frases die ik tegenkwam in de evaluaties van mensen met wie ik in de afgelopen jaren een serie van drie of vier coachingsgesprekken had. Met een gemiddelde ‘rapportcijfer’ van een 8,3 lijkt een kort traject vaak al een effectief antwoord te geven op de vraag ‘hoe verder’.

De mensen die bij mij komen, lopen soms vast, hebben twijfels of moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. Vragen die vaak naar voren komen, zijn onder meer:

  • “Vind ik dit werk nog leuk genoeg om te kunnen doen tot aan mijn pensioen?”
  • “Er is iets op mijn werk gebeurd waardoor ik twijfel aan mezelf. Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen terug krijgen?”
  • “Zit ik in deze functie wel op de juiste plek? Zo nee, waarom niet en wat zijn dan mijn opties?”
  • “Er is een reorganisatie op komst en ik voel me machteloos. Wat kan ik doen?”

Op gestructureerde wijze ga ik met hen op zoek naar de oorzaak van de vraag en hun eigen rol in het ‘probleem’. Ik laat ze ontdekken hoe ze zichzelf zien. Op basis daarvan verkennen we de acties die nodig zijn om een vervolgstap te zetten. Graag deel ik enkele conclusies uit hun evaluaties met je.

“Door deze sessies heb ik mezelf weer een goed plan van aanpak meegegeven. Ik ga mezelf verder ontwikkelen en zo nodig daarbij hulp vragen. Ook ga ik een verzoek indienen voor een opleiding.”

“Mijn zelfvertrouwen en motivatie zijn terug, dat was eigenlijk het belangrijkst. Daarnaast ben ik ook goed geholpen met wat praktische tips in mijn CV en ben ik minder perfectionistisch in mijn motivatiebrieven.”

“Ik kijk weer met een frisse blik naar mijn werk. Ben wakker geschud. Mijn ogen zijn weer open gegaan. Ik moet over mezelf gaan nadenken en daar had ik wat tools voor nodig.”

“Het ware fijne en duidelijke gesprekken die me veel meer inzicht over mezelf hebben gegeven dan ik gedacht had. Af en toe confronterend om zo over jezelf na te denken en te praten, maar dat is nodig om te groeien als mens.”

“Ik voel mezelf een stuk positiever. Door de gesprekken is duidelijk geworden dat ik zelf de regie kan nemen en daardoor zaken kan sturen.”

Wil je meer horen over mijn korte trajecten en weten wat ik kan doen voor jouw medewerkers? Bel gerust voor meer informatie op 06-53 243 745 of mail me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..