Paulien Scholten

Viascholten - Paulien Scholten

Eigenaar, coach, loopbaancoach en arbeidsdeskundige. Zij heeft in 1999 haar eigen bureau opgericht in Hoorn. Ze is gecertificeerd door het Career Management Institute CMI en is lid van de Vereniging voor loopbaanprofessionals NOLOC.

Al ruim 20 jaar combineert Paulien Scholten in haar bedrijf drie professies die dicht bij elkaar liggen: coach, loopbaancoach en arbeidsdeskundige. Ze ervaart het als een boeiende combinatie.

Ooit startte ze haar loopbaan in de gezondheidszorg als verpleegkundige en later wijkverpleegkundige. Na een tijdje was het tijd voor een vervolgstap. Dit werd een adviserende / beleidsrol bij een ziektekostenverzekeraar. Voor deze baan is ze van Twente naar Noord-Holland verhuisd. Een aantal jaren later maakte ze opnieuw een keuze en ging de opleiding tot arbeidsdeskundige volgen en daarna een eerste opleiding tot loopbaanadviseur. Paulien miste namelijk het ‘directe mensenwerk’. De individuele begeleiding van klanten heeft haar altijd het meest getrokken. Samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden en focussen op wat er wél kan is haar drijfveer. Daarna waren het volgen van de post-HBO opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur (Hoogendijk) en de opleiding tot coach (School voor Coaching) logische vervolgstappen.

Zo is de mix gegroeid en is Paulien in 1999 haar eigen bedrijf begonnen. In 2005 is ze ook gestart met een vestiging in Hengelo (in haar geboortestreek Twente). De klanten die door Paulien zijn begeleid, kenschetsen haar als bemoedigend, betrokken, stimulerend, open en professioneel. Haar hobby’s zijn wandelen, fietsen, tennissen, golfen en lezen.

Terug naar team...