Trajecten

(Loopbaan)coaching is gericht op begeleiding en ondersteuning van medewerkers in hun functie en/of hun loopbaan. Viascholten biedt verschillende mogelijkheden voor het volgen van trajecten. Deze kunnen zowel fysiek (coronaproof) bij ons kantoor plaatsvinden als digitaal via Zoom, Skype, Teams etc. Hieronder vind je een korte uitleg over wat deze trajecten inhouden. Voorafgaand aan een traject vindt er een intake plaats om kennis te maken en je vraag te bespreken. Naar aanleiding hiervan wordt een offerte gemaakt.

Outplacement

Kun je je draai niet meer vinden binnen de organisatie waarin je werkt? Of heb je te horen gekregen dat je ontslagen wordt, bijvoorbeeld vanwege bezuinigingen of reorganisatie? Dan kunnen wij je via een outplacementtraject begeleiden naar passende nieuwe werkomgeving. Wij zien het daarbij als ons doel om jou zodanig te ondersteunen dat je in staat bent om zelfstandig een andere baan te vinden.

Lees meer: Outplacement

Coaching

Coaching kan bij velerlei situaties ingezet worden. Heb je behoefte aan een sparringpartner of heb je zojuist een nieuwe rol als leidinggevende gekregen?

Lees meer: Coaching

Balans opmaken

Twijfel je of je nog wel door wilt in je huidige functie en ben je nog niet toe aan een nieuwe stap? Ben je al lang werkzaam binnen een organisatie, maar lijkt de motivatie soms wat lijkt te ontbreken?

Lees meer: Balans opmaken

Heroriëntatie

Twijfel je of je huidige baan 'het' nog is? Ben je (te) ver af komen te staan van je kwaliteiten? Weet je niet meer wat je kwaliteiten zijn? Met een heroriëntatietraject kun je jouw kwaliteiten en vaardigheden (her)ontdekken.

Lees meer: Heroriëntatie

Re-integratie (spoor 1 en/of spoor 2)

Ben je al enige tijd ziek en denk je weer aan werken? Het is vaak niet eenvoudig om de draad weer op te pakken en ondersteuning kan dan welkom zijn. Je kunt op verschillende manieren begeleid worden bij jouw re-integratie en bij het maken van een re-integratieplan.

Lees meer: Re-integratie (spoor 1 en/of spoor 2)

Studiekeuzecoaching

Weet je niet wat je na de middelbare school wilt gaan doen? Zit je in een studie die niet is wat je ervan verwachtte? Wellicht kan ik je met een paar gesprekken op de goede weg helpen.

Lees meer: Studiekeuzecoaching