Teamcheck, de onderhoudsbeurt voor je team

Teamcheck, de onderhoudsbeurt voor je team

Je team draait prima, maar je hebt het gevoel dat de spirit er een beetje uit raakt. Via de teamcheck die ik samen met teamcoach Thea Beentjes heb ontwikkeld – een soort 30.000 kilometerbeurt voor je team - raakt iedereen weer alert en gemotiveerd. Ieder team heeft na verloop van tijd een moment waarop de routine overheerst en het enthousiasme afneemt. Waar dat aan ligt? Vaak is het lastig om daar precies je vinger op te leggen. Toch is het wel zaak om hier aandacht voor te hebben, om te voorkomen dat medewerkers ongemotiveerd raken, vastlopen of zelfs vertrekken.

Waarom je auto wel en je team niet?

Het is heel normaal dat we onze auto om het jaar wegbrengen voor een grote onderhoudsbeurt. Waarom doen we hetzelfde niet met een team? Vanuit die gedachte hebben teamcoach Thea Beentjes en ik de teamcheck ontwikkeld. Een compact en interactief programma waarmee je je team weer eens goed kunt laten ‘doormeten’ en je helder krijgt hoe het met de individuen én hun onderlinge samenwerking gesteld is.

Goed ‘afgesteld’

Vanuit mijn eigen ervaring en expertise heb ik een gesprek met ieder afzonderlijk teamlid. We bespreken hoe de medewerker op dit moment in zijn werk staat, hoe het met zijn/haar inspiratie gesteld is, welke talenten hij/zij gebruikt en welke stappen hij/zij in de toekomst graag zou zetten. Daarna onderzoekt collega en teamcoach Thea Beentjes hoe het team samenwerkt, wat daarin goed gaat en wat beter kan. Beide werken we met opdrachten waardoor de medewerkers over zichzelf en hun collega’s gaan nadenken. Ook geven we ze tips mee waarmee ze tijdens het traject zullen oefenen. Door dit proces leren je medewerkers elkaar op een andere manier kennen en staat je team na afloop weer helemaal goed ‘afgesteld’.

Meer weten?

Ik bespreek graag met je welk effect de check op jouw team kan hebben. Bel me op 06-53 243 745 of mail me via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar overige artikelen uit deze nieuwsbrief...