Balans opmaken belangrijk in iedere levensfase

De overgang is een fase waar iedere vrouw tussen de 40 en 60 jaar mee te maken krijgt en waar zij in meer of mindere mate ongemakken van kan ervaren, die het functioneren op hun werk kunnen beïnvloeden. Het CBS telt 1,8 miljoen werkende vrouwen in deze leeftijdsfase. Genoeg reden om hier gericht het gesprek over aan te gaan. Tot mijn opluchting is er steeds meer te lezen over de overgang en zijn er dit jaar meerdere wetenschappelijke onderzoeksrapporten over de overgang in combinatie met werken gepubliceerd.

Ik zie een kans in het preventief onder de aandacht brengen van de menopauze om het zo uit de taboesfeer te krijgen en het hiermee bewust én onbewust gerelateerde ziekteverzuim terug te kunnen dringen.

Wil je weten wat Viascholten voor jou kan betekenen op dit gebied? Bel gerust voor meer informatie op 06-53 243 745 of mail me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Werkgever: anticipeer op de overgang als levensfase

Als coach vind ik de levensfase waarin iemand zich bevindt een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De ene fase in het leven blijkt gemakkelijker bespreekbaar op de werkvloer dan de andere. Wanneer mensen slecht slapen of minder functioneren als ze net een baby hebben, net gescheiden zijn, of wanneer zij te maken hebben met verlies van een dierbare, is daar vaak begrip voor vanuit de werkgever of collega’s. Er wordt over gesproken en men vraagt deze persoon hiernaar. Toch zijn er ook onderwerpen die min of meer in de taboesfeer blijven, zoals de overgang.

Lees meer...