Haal jij het beste uit je medewerkers?

Voor ieder mens is het belangrijk dat hij zich kan blijven ontwikkelen. Maar krijgen de medewerkers in jouw organisatie daar voldoende kansen voor? In deze nieuwsbrief vind je vier items die op een of andere manier met deze vraag te maken hebben. Zoals het artikel met een originele kijk op zelfsturende teams dat ik onlangs las. En een interview met Jan Hoogsteder die een zeer praktisch HR-Stuursysteem® ontwikkelde. Soms is het beter om afscheid van een medewerker te nemen, omdat hij op een andere plek beter tot zijn recht komt, zoals de casus van René laat zien. Haal jij het beste uit je medewerkers? Ik hoop dat deze nieuwsbrief je prikkelt om over het antwoord na te denken.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: de man die uit de negatieve spiraal kwam

Casus: de man die uit de negatieve spiraal kwam

Na de fusie op zijn werk ging het met René niet lekker meer. Hij kwam in een vicieuze cirkel terecht en mij werd gevraagd hem te helpen die te doorbreken. Het resultaat was een nieuwe baan op een plek waar René het weer prima naar zijn zin heeft.

Lees meer...

Doorstroom, groei en ontwikkeling: hoe stuur je dat goed aan?

Doorstroom, groei en ontwikkeling: hoe stuur je dat goed aan?

Om het beste uit je medewerkers te kunnen halen is goed inzicht in hun mogelijkheden en ontwikkeling onontbeerlijk. Het digitale HR-Stuursysteem® van personeelsadviseur Jan Hoogsteder geeft dit alles weer op één A4’tje en biedt alle handvatten voor gestructureerde medewerkersgesprekken.

Lees meer...

Teamcheck, de onderhoudsbeurt voor je team

Teamcheck, de onderhoudsbeurt voor je team

Je team draait prima, maar je hebt het gevoel dat de spirit er een beetje uit raakt. Via de teamcheck die ik samen met teamcoach Thea Beentjes heb ontwikkeld – een soort 30.000 kilometerbeurt voor je team - raakt iedereen weer alert en gemotiveerd.

Lees meer...

Voor jou gelezen

Zelfsturing, het is een hot item. Tijdens de bijeenkomst HRM & Zorg kreeg ik deze ‘bijsluiter’ van Lunet Zorg en Rijnconsult in handen. Ik herkende er veel in vanuit mijn tijd als wijkverpleegkundige en vind dat er een aantal goede uitgangspunten in staat.

Lees meer...