Richting geven…

Welke kant wil ik op? In mijn werk, in mijn bedrijf, in mijn persoonlijke leven? Vragen die zich in verschillende levensfases kunnen aandienen. Het is niet altijd eenvoudig om dan de juiste koers uit te zetten. In deze nieuwsbrief laat ik je graag voorbeelden zien van mensen die hier toch goed in slagen. Soms met wat hulp en ondersteuning, zoals Marieke in de casus die ik dit keer voor je zal beschrijven.

Ik wens je wederom veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: de projectadviseur die niet goed wist waar ze heen wilde

Casus: de projectadviseur die niet goed wist waar ze heen wilde

‘Ik krijg geen energie meer van mijn werk. Maar wat wil ik en wat kan ik?’ Met die vragen kwam projectadviseur Marieke (41) bij mij. We zetten samen een heroriëntatietraject in, waarbij we ontdekten dat er meer speelde dan alleen werk.

Lees meer...

Waarom investeren in duurzame inzetbaarheid loont

ToekomstGroep

Ervoor zorgen dat mensen met plezier bij je werken, zich kunnen blijven ontwikkelen en ook op hogere leeftijd hun werk kunnen blijven doen: vanuit mijn vak gezien vind ik het verstandig dat organisaties investeren in duurzame inzetbaarheid. Een organisatie die dat in mijn ogen goed snapt, is ToekomstGroep in Andijk. Wat doen zij precies op dat gebied, waarom doen ze dat en wat levert het ze op?

Lees meer...

Inspiratie door de beroepenschatkist®

Beroepenschatkist

De beroepenschatkist® is een tool die ik met enige regelmaat inzet om uit te zoeken welke beroepen en branches een kandidaat interesseren. Bijvoorbeeld bij de studiekeuzecoaching die ik doe, maar ook bij volwassenen zoals Marieke die wel het juiste beroep hebben, maar wellicht niet in de juiste branche werken. Of andersom.

Lees meer...

Is de midlife crisis wel een crisis?

Beroepsonderwijs

In het NRC van 17 augustus jl. las ik bijgaand artikel van Annemiek LeClaire. Het werpt een licht op allerlei factoren die maken dat veel veertigers hun optimistische verwachtingen zien mislukken en hoe die pijn kan zorgen voor een belemmering in hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer...