De kunst van het meedenken

Zelf vind ik het een van de mooiere aspecten van mijn vak: het meedenken met de ander. Meedenken met kandidaten, om te zien wie zij nodig hebben om de vragen te kunnen beantwoorden die zij bij aanvang van een traject formuleren. Meedenken met opdrachtgevers, om te zoeken naar wegen die dingen mogelijk maken, ook zonder een te grote belasting van budgetten en administratieve rompslomp. Meedenken ook met goede collega’s, voor wie ik graag mijn netwerk inzet als ik denk dat ik ze daarmee verder help. Deze nieuwsbrief vind je dit keer vier voorbeelden van manieren waarop ik meedenk met de mensen met wie ik werk. Waarover mag ik met jou meedenken?

Veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: hoe inzicht in eigen kunnen meer vertrouwen in de toekomst geeft

Vertrouwen in de toekomst

Als rijksambtenaar nam Ciska een voorschot op de aangekondigde reorganisatie en vroeg via het A+O Fonds Rijk een loopbaanadvies bij mij aan. Ze is nu meer overtuigd van haar kwaliteiten en vertrouwt op een goede afloop, bij haar huidige werkgever of elders.

Lees meer...

Loopbaanadvies bij Viascholten via A+O fonds Rijk

Loopbaanadvies bij Viascholten via A+O fonds Rijk

Werk je bij het Rijk? En heb je een medewerker die baat heeft bij een loopbaanadvies van mij? Wijs hem/haar dan eens op de mogelijkheid om dit advies aan te vragen via het A+O fonds Rijk. De kosten drukken dan niet extra op jouw budget.

Lees meer...

Modelcontract of niet?

Opstellen van een modelcontract met Viascholten niet nodig

Omdat ik benieuwd was wat de Wet DBA voor mijzelf zou betekenen, woonde ik recentelijk een kennislunch bij van Nienke Kimsma. Zij is belastingadviseur bij Vanhier. Belangrijkste conclusie: voor mijn opdrachten hoeven geen modelcontracten te worden opgesteld.

Lees meer...

Aanbevolen: een organisatorisch sterke, maatschappelijk betrokken verbinder

Marja Hendrix

Marja Hendrix heeft in diverse (interim) HR- en managementfuncties haar capaciteiten bewezen. Een tijd geleden overwoog ik om haar als freelancer in te zetten voor mijn bedrijf. Het liep anders, maar het goede contact bleef. Nu Marja op zoek is naar een dienstverband, bied ik haar hier graag de ruimte om zichzelf aan je voor te stellen.

Lees meer...