Over menselijkheid en harde cijfers

Medewerkers zijn het kapitaal van je bedrijf. Merk je dat een individu of team vastloopt, dan is het vanuit menselijk oogpunt goed om te investeren in coaching. Je gunt ieder tenslotte plezier in het werk. Maar ook vanuit zakelijk oogpunt is die investering verstandig. Verzuim is immers een dure aangelegenheid. In deze nieuwsbrief vind je daarom een casus over preventieve coaching én een interview met teamcoach Thea Beentjes, met wie ik geregeld samenwerk. Verder maak ik je graag deelgenoot van mijn kijk op outplacement en laat ik je een mooi voorbeeld van duurzame inzetbaarheid zien.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Paulien Scholten

Casus: de unit manager die zichzelf voorbij liep

Inzet van preventieve coaching kan veel leed voorkomen - Viascholten

Je ziet dat een gewaardeerde werknemer vastloopt. Doe je niets, dan kun je erop wachten dat die persoon op korte termijn overspannen raakt of een baan elders zoekt. De inzet van preventieve coaching kan dan aan beide kanten veel leed voorkomen. Ik ervoer recentelijk weer eens hoe hierdoor een gemotiveerde leidinggevende voor de organisatie behouden bleef.

Lees meer...

Op zoek naar de onderwatercultuur

onderwatercultuur: patronen in de samenwerking die je niet ziet en die onuitgesproken zijn

Waar ik zelf graag een-op-een werk, is teamcoach Thea Beentjes juist gefascineerd door de dynamiek en mechanismes binnen groepen. Soms ligt ons werk in elkaars verlengde en betrekken we elkaar bij de opdrachten waarmee we bezig zijn. Reden voor mij om haar bij je te introduceren.

Lees meer...

Outplacement: zelf op weg naar een nieuwe baan

Mijn ervaring leert dat er verschillende visies zijn op wat een outplacementtraject inhoudt. In mijn ogen is het doel van outplacement dat een kandidaat uiteindelijk in staat is om zelfstandig een baan te verwerven. Ik help hierbij de voorwaarden te scheppen.

Lees meer...

Foppe de Haan: mooi voorbeeld van duurzame inzetbaarheid

Foppe de Haan: mooi voorbeeld van duurzame inzetbaarheid

Afgelopen december zag ik bij de NOS een interview met voetbaltrainer Foppe de Haan. Met zijn 72 jaar keert hij voor vast terug op het vertrouwde nest van FC Heerenveen. Het bevestigt mijn mening dat oudere mensen van grote waarde kunnen zijn bij bedrijven en organisaties.

Lees meer...