Keuzes, keuzes, keuzes…

Iedere dag staan we voor talloze keuzes. Zowel in ons privéleven als ons zakelijk leven. Met name voor jongvolwassenen blijkt keuzes maken niet eenvoudig. Helemaal waar het gaat om het kiezen van een passende studierichting en het vinden van een fijne werkgever. Daar besteed ik in deze nieuwsbrief graag aandacht aan. Soms begint een goede keuze bij het vaststellen van wat je in ieder geval níet wilt, zoals Katinka deed in de casus die ik voor je zal beschrijven. Ik hoop in ieder geval dat je nu de keuze maakt om deze nieuwsbrief te lezen!

Veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: de juf die uitvaartbegeleider gaat worden

Casus: de juf die uitvaartbegeleider gaat worden

‘Voorlopig geen onderwijs meer’. Dat was ongeveer het eerste wat Katinka (38) zei toen zij bij mij kwam voor een outplacementtraject. Wat ze dan wel wilde, was nog onduidelijk. Nu volgt ze een opleiding voor een vak waar ze al haar talenten in kwijt kan.

Lees meer...

Waarom jongvolwassenen moeite hebben met keuzes maken

Kiki Nelissen-Kleipool

Kiki Nelissen-Kleipool is zijnsgeoriënteerd begeleider in Kennemerland. Ik weet dat zij veel psychologische scholing heeft én veel ervaring met jongvolwassenen, de doelgroep die ik begeleid met studiekeuzecoaching. Ik was benieuwd of zij ook ervaart dat deze jongeren moeite hebben met keuzes maken, of zij daarvoor vanuit haar achtergrond een verklaring heeft en wat haar werkwijze is.

Lees meer...

Een andere kijk op het beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Agressie van ouders naar docenten, omdat ze willen dat hun kind een ‘hoger’ schooladvies krijgt: het was recentelijk in het nieuws. Bijzonder, omdat juist veel MBO opleidingen tegenwoordig zeer veel arbeidskansen bieden. De markt zit immers te springen om goede medewerkers voeding en technologie, timmerlieden, servicemonteurs en andere vakmensen. De behoefte aan hands-on mensen is groot.

Lees meer...

Waarom jongeren overspannen raken van hun drukke bestaan

Generatie Ei

Tijdens de jubileumbijeenkomst van de organisatie waar ik mijn opleiding volgde voor studiekeuzecoaching viel mijn oog op het boek ‘Generatie Ei’ van Rosa Surachno. In haar beschrijving van de twintigers en dertigers van nu herken ik veel uit mijn praktijk.

Lees meer...