Ervaring delen maakt je sterk

Door het delen van ervaringen kunnen we ons vak op een hoger peil krijgen, daar geloof ik stellig in. Vertel wat je weet aan de hele wereld, dan vertelt de hele wereld dat ook aan jou. Daar profiteert iedereen van, dat is mijn overtuiging. Daarom stuur ik je vanaf nu drie maal per jaar een mailbulletin waarin ik ervaringen beschrijf, collega’s uit andere disciplines aan het woord laat en leestips geef. In de hoop dat je reageert en wij daar met z’n allen weer een stukje wijzer van worden. Heb je onderwerpsuggesties voor een volgende nieuwsbrief? Laat ze me weten!

Veel leesplezier,
Paulien Scholten

Casus: het huis waarvan het kozijn rot bleek

Hoe belangrijk openheid is voor het slagen van een opdracht, ervoer ik enige tijd geleden tijdens een spoor 2-traject. Het bedrijf dat mijn hulp inriep, bleek een eigen agenda te hebben. Dat leidde tot onnodige vertraging en frustratie bij iedereen die bij het traject betrokken was: iets waar ik veel van heb geleerd.

Lees meer...

Sparren: de frisse blik van buitenaf

Soms loop je in je werk tegen een dilemma aan. Iets waarvan je je afvraagt wat nu wijsheid is. In dat geval is het fijn om te kunnen sparren met een professional van buitenaf die fris en onbevangen naar de kwestie kijkt. Ik wil graag die persoon voor je zijn.

Lees meer...

Een hond als trainer

Je kunt veel leren van mensen uit een geheel andere discipline, vind ik. Het geeft soms een verrassende nieuwe kijk op zaken. Anne Dubois van ArbeidINCLusief zet honden in bij het aan- en afleren van respectievelijk gewenst en ongewenst menselijk gedrag. Lees hoe zij Rick (13) leerde om zich beter te focussen.

Lees meer...

Ieder zijn werkelijkheid

Via LinkedIn las ik een interessant artikel van Cees Jan Gieskes, eigenaar van MKB Goed Werknemerschap. Hierin legt hij uit hoe mensen hun eigen werkelijkheid kunnen ervaren. En hoe de eigen beleving van een werknemer soms niet overeenkomt met die van de werkgever waardoor misverstanden, irritaties, conflicten kunnen ontstaan.

Lees meer...