Sparren: de frisse blik van buitenaf

Soms loop je in je werk tegen een dilemma aan. Iets waarvan je je afvraagt wat nu wijsheid is. In dat geval is het fijn om te kunnen sparren met een professional van buitenaf die fris en onbevangen naar de kwestie kijkt. Ik wil graag die persoon voor je zijn.

Waarom houdt deze zaak me zo bezig? Hoe pak ik deze situatie nu het beste aan? Iedere professional heeft in zijn/haar loopbaan momenten waarop hij/zij zich afvraagt wat nu de beste keuze is. Natuurlijk kun je te rade gaan bij een collega, maar die is wellicht ook bij de zaak betrokken. Of heeft misschien dezelfde onbewuste bedrijfsblindheid als jij. Hoe fijn is het dan om uw dilemma aan te kunnen houden tegen iemand met kennis van zaken, maar die fris tegen de kwestie, uw organisatie én jouzelf aankijkt?

Inzicht

Vanuit mijn ‘buitenstaanderssituatie’ is het voor mij eenvoudiger om je de vragen te stellen die gesteld moeten worden. Omdat ik geen onderdeel uitmaak van jouw organisatie en jouw functioneren voor mij geen gevolgen heeft, kan ik je bovendien gemakkelijker confronteren met jezelf - indien ik uiteraard denk dat dat nodig is – of juist complimenteren. Op die manier kan ik bijdragen aan meer inzicht in de kwestie en jouw eventuele rol daarin, waardoor het eenvoudiger voor je wordt om keuzes te maken.

Wandelen

Voor een sparringssessie ben je welkom op mijn kantoor en uiteraard kan ik ook altijd naar jou toekomen. Maar het kan in dergelijke situaties juist een meerwaarde hebben om uit de kantooromgeving te stappen. Daarom nodig ik je ook graag uit om samen al pratende een wandeling te maken. Vanuit onze vestiging in Hoorn kunnen wij dat bijvoorbeeld doen in het Dwaalpark of de Risdammerhout, in Twente bijvoorbeeld op de Vasser heide of Het Hulsbeek. Wil je liever niet in je eigen woon-werkgebied wandelen, dan kunnen we uiteraard een andere regio kiezen. Weet je zelf een mooie plek? Laat het me weten. In beide regio’s kennen we een aantal goede herbergiers voor een kopje koffie of thee na afloop. Een sparringssessie duurt (mede afhankelijk van de gekozen route) één tot anderhalf uur. Bel gerust voor meer informatie op 06-53 243 745 of mail me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar overige artikelen uit deze nieuwsbrief...