Aanbevolen: een organisatorisch sterke, maatschappelijk betrokken verbinder

Marja Hendrix

Marja Hendrix heeft in diverse (interim) HR- en managementfuncties haar capaciteiten bewezen. Een tijd geleden overwoog ik om haar als freelancer in te zetten voor mijn bedrijf. Het liep anders, maar het goede contact bleef. Nu Marja op zoek is naar een dienstverband, bied ik haar hier graag de ruimte om zichzelf aan je voor te stellen.

Waar ken je Paulien van?

“We hebben elkaar leren kennen via een zakelijk netwerk. Er was meteen een klik. We vonden elkaar op het menselijk vlak en herkenden bij elkaar dezelfde gedrevenheid en doelgerichtheid. Bovendien houden we beiden van aanpakken.”

Wat zie je zelf als je belangrijkste kwaliteiten?

“Ik merk dat ik organisatorisch sterk ben en verbindingen kan leggen op alle niveaus binnen een organisatie. Met veel gesprekspartners kan ik uit de voeten, ook op het niveau van bestuurders. Door mijn achtergrond en ervaring krijgen we samen goed zicht op wat er nodig is binnen de organisatie. Daardoor kan ik ze adviseren bij de vraagstukken waarmee ze in hun werk te maken hebben. Ik heb gemerkt dat dit vaak leidt tot vertrouwen, een goede samenwerking én tot een bijdrage in de resultaten.”

Wat vind jij belangrijk in je werk?

“Voor mij is het de uitdaging om binnen een bedrijfsmatige en organisatorische context de menselijke kant naar voren te laten komen. Waarschijnlijk daardoor krijg ik van mensen op de verschillende niveaus in de organisatie terug dat ze het gevoel hebben dat ze door mij gezien en gehoord worden. Dat menselijke aspect laat ik ook graag terugkomen in gesprekken met betrokken partijen over bijvoorbeeld veranderingstrajecten en reorganisaties. Een beslissing kan zakelijk en juridisch misschien wel kloppen, maar wat vinden we hier menselijk gezien eigenlijk van? Hoe kunnen we zakelijke en menselijke afwegingen met elkaar in lijn brengen? Dit soort vragen vind ik belangrijk. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de manier waarop je met je mensen omgaat, medebepalend is voor je footprint als organisatie naar de toekomst.”

Naar wat voor functie ben je op zoek?

“De naam van de functie of het labeltje dat eraan hangt, vind ik eigenlijk niet zo belangrijk. Het gaat me er vooral om (iemand) dat ik organisaties en medewerkers kan ondersteunen in het versterken van hun capaciteit en resultaten, waardoor ze verder komen. Doordat ik zowel een HR- als een bedrijfskundige achtergrond heb, ben ik vrij allround en dus breed inzetbaar.”

Wat voor soort organisaties mogen jou bellen?

“Voor mij is het belangrijk dat ik achter de missie van het bedrijf kan staan, voor zo’n organisatie wil ik me graag met hart en ziel inzetten. Het kan een maatschappelijke organisatie zijn, maar ik kan me ook prima vinden in een zakelijk insteek. Het moet in ieder geval wel ergens over gaan. Ik zou het geweldig vinden als de organisatie een internationaal aspect heeft. Reizen is namelijk mijn grootste hobby. Vanuit de behoefte om die hobby te koppelen aan resultaten boeken in een totaal andere culturele context, heb ik een jaar als adviseur capaciteitsopbouw HIV/AIDS in Kameroen gewerkt. Maar ook als een bedrijf meerdere locaties binnen Nederland heeft, vind ik dat boeiend.”

Per wanneer ben je beschikbaar?

“In overleg, maar zeker per 1 november.”

Klik hier voor het complete CV van Marja Hendrix

Naar overige artikelen uit deze nieuwsbrief...